Investigatii

Scandalos! Așa arată o ”ASIGURARE DE LIBERTATE”! Factură de 5.708.400.000 lei vechi, emisă de soția procurorului DNA Volintiru și plătită din BANI PUBLICI de urmăritul penal Ciurel

Pe aceia care regretă că nu vor ști niciodată cum ar fi fost România cu Ponta președinte, îi sfătuiesc să se mute în Gorj, unul dintre cele mai subdezvoltate județe ale țării, și vor afla pe pielea lor.
După aproape 11 ani cu Ponta pe post de moț al mormanului de mafioți din Gorj, se poate spune că aici  a fost pus la punct un PARADIS AL PENALILOR, o rezervație naturală în care pușcăriabilii se înfruptă nestingheriți din resursele statului, mutilează instituțiile publice, anulează orice urmă de democrație, sfidează, înfricoșează și nenorocesc oamenii de rând care ridică privirea din pământ.
Sistemul mafiot edificat în Gorj de Ponta, Călinoiu, Ciurel și alții le oferă acestora garanția de nezdruncinat că lor aici le este permis orice și că lor aici nimic nu li se poate întâmpla. Ei încalcă legea fără menajamente, fără ocolișuri, fără a se strădui să dea o aparență de legalitate faptelor lor.

Unul din îngerii lor păzitori, care a fost ridicat chiar de ei în Cer, să-i ocrotească, este procurorul Dănuț Volintiru. Fost șef PNA și, respectiv, DNA al structurii teritoriale din Târgu Jiu, Volintiru a fost promovat întâi șef al Secției Penale a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova și, apoi, la propunerea ministrului Cazanciuc, de la Justiție, văr al lui Ponta,  a ajuns nr. 3 în DNA central.
Dacă managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, ar fi fost un mafiot manierat, cu o leacă de stres față de lege și față de aparentul regim democratic din România, ar fi încetat să-i mai toarne miliarde în cont procurorului Volintiru, prin intermediul notariatului soției acestuia, măcar după ce DNA, instituția în care Volintiru este mare șef, a anunțat că Ciurel este urmărit penal pentru un prejudiciu de 840 miliarde lei vechi. Un mafiot cu bun simț ar fi ales să toarne miliarde unui alt notariat, cu condiția ca apoi să i se facă parte, într-un fel, și doamnei Volintiru. Dar nu, exact cum vă spuneam: urmăritul penal Ciurel, făptuitor în dosarul Șova, i-a virat soției lui Volintiru aproape 6 miliarde lei vechi, chiar în ziua în care Comisia Juridică a Senatului încuviința arestarea complicelui său, Dan Șova!

Pentru a putea plăti acel comision notarial uriaș, Ciurel avea nevoie de o tranzacție de proporții. Deși știa că este urmărit penal de DNA, Laurențiu Ciurel a insistat ca notarul Daniela Volintiru să perfecteze vânzarea Exploatării Miniere Berbești, în condiții vădit dezavantajoase, de la CEO la CET Govora.  Mai mult, același Ciurel a insistat ca în contractul încheiat cu CET Govora să se precizeze clar că societatea din Vâlcea plătește toate taxele aferente tranzacției, mai puțin cele de autentificare notarială (cele mai costisitoare), care au rămas în sarcina CEO. Practic, Ciurel a ținut morțiș să nu rateze ocazia de a mai vărsa câteva miliarde în bugetul familiei Volintiru.

CET Govora înregistra datorii de 2210 miliarde lei vechi către CEO. În cadrul unei tranzacții vizibil dezavantajoase, Ciurel a renunțat la cele 2210 miliarde lei vechi pe care le avea de încasat, și a mai cedat și întreaga Exploatare Minieră Berebești. La schimb, a obținut doar 1840 miliarde lei vechi, plătibili de către CET Govora în următorii 10 ani!
Este cel puțin curios faptul că notarul Daniela Volintiru nu s-a abținut să perfecteze și această nouă tranzacție, în condițiile în care calitatea de urmărit penal a lui Ciurel în Dosarul Șova este de notorietate publică. Este evident că Danielei Volintiru nu i-a păsat că, astfel, alimentează conflictul de interese în care s-ar putea afla soțul ei.

Această nouă tranșă de 6 miliarde vine la o săptămână după ce tot GORJNEWS a probat că Ciurel a plătit și alte comisioane notariale uriașe Danielei Volintiru. Deși ancheta noastră a fost preluată de presa centrală, nu a existat nicio reacție oficială din partea DNA. Procurorul Volintiru nu a cerut Inspecției Judiciare să fie demarată procedura de apărare a reputației, și nici măcar nu și-a publicat declarația de avere lipsă, din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *