Investigatii

Tone de GUNOAIE ÎNGROPATE la Tismana. FECALELE din canalizare se varsă DIRECT ÎN RÂU

În mijlocul așa-zisului oraș Tismana, Primăria a amenajat o groapă ilegală de gunoi, în albia unui fost pârâu. Din dispoziția primarului Narcis Petre Remetea, odată la câteva săptămâni se aduce pământ cu utilaje ale Primăriei și gunoaiele sunt îngropate.

Am ajuns la Tismana zilele trecute și peste o parte din gunoaie tocmai se turnaseră cantități mari de pământ, iar urmele utilajelor erau proaspete.

Totuși, rămăseseră tone de gunoaie înșirate pe sute de metri pătrați.

Potrivit O.U. 92/2021 privind regimul deșeurilor, DEPOZITAREA gunoaielor în SPAȚII NEAUTORIZATE și ÎNGROPAREA lor constituie INFRACȚIUNE și se pedepsește cu ÎNCHISOARE de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

FECALELE DIN CANALIZARE SE VARSĂ DIRECT ÎN RÂUL TISMANA

Mai grav este că fecalele din canalizarea orașului Tismana se varsă direct în râul cu același nume. Peste 100 de gospodării sunt conectate la canalizare și nu există stație de epurare.

Potrivit Legii apelor 107 din 1996, evacuarea în râuri a unor ape uzate, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe, bacterii ori microbi care pun în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul, producţia agricolă ori industrială sau fondul piscicol, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.

Deși fauna a dispărut aproape total de pe râul Tismana în ultimii ani, din cauza acestor deversări ilegale, aici a rămas o tablă pe care AJVPS-ul ne anunță că aici ar fi o ”ZONĂ PISCICOLĂ”.

Deși are tot ce-i trebuie să devină rapid o perlă a turismului din Oltenia, orașul Tismana nu dispune nici măcar de infrastructura unei comune oarecare, cu toate că în ultimii ani a beneficiat de infuzii de milioane de euro  de la bugetul statului, din care o parte s-au rispit pe cârpeli cu iz penal, cub atenta coordonare a unor VIP-uri din PSD Gorj, precum Anca Bordușanu sau Gabriel Giorgi, care au ocupat pe rând funcția de administrator public al Tismanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *