Investigatii Video

DROGURI la CNTV? Decizia părinților: accesul elevilor în zona de FUMAT și DROGANGEALĂ, blocat cu un zid!

Părinții elevilor de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” au decis construirea unui zid care să împiedice accesul copiilor în spatele sălii de sport din curtea liceului, acolo unde, intenționat sau nu, încă nu s-au montat camere video, profesorii de serviciu nu pășesc niciodată, iar personalul de pază nici atât, fiindcă s-ar împiedica de sutele de chiștoace de țigări și de dispozitivele de vapat pe care le-am găsit astăzi împrăștiate pe sute de metri pătrați, în curtea celui mai prestigios liceu din Gorj.

Decizia a fost luată la ultima ședință a ”COMITETULUI REPREZENTATIV AL PĂRINȚILOR”, și se regăsește și în documentul oficial de mai jos.

Despre consumul de droguri în incinta acestui liceu s-a vorbit mereu, însă numai în șoaptă. Exasperați, de această dată părinții au hotărât să ia taurul de coarne.  Din informațiile noastre, deși anul școlar a început de puțin timp, în unele băi ale liceului s-au găsit aproape zilnic țigări cu marijuana, fapt care i-a exasperat în special pe părinții copiilor neconsumatori, care se tem ca flagelul drogurilor să nu atingă și odraslele lor. Așa s-a ajuns ca despre drogurile din CNTV să se vorbească pentru prima dată, acum, într-un document oficial.

Paradoxal, sediul DIICOT, structura care ar trebui să coordoneze lupta anti-drog, se află la doar 100 de metri de locul în care am găsit azi sute de chiștoace și dipozitive de vapat substanțe psiho-active, identice cu acelea identificate de DIICOT în 23 de alte județe, nu și în Gorj, firește.

Dacă profesorul de serviciu sau personalul de pază ar trece pe-aici măcar o dată pe zi, cu siguranță că ”s-ar sparge gașca” și elevii n-ar mai fuma nederanjați de nimeni și de nimic. Dar, cui îi pasă?

Dacă le-ar păsa câtuși de puțin procurorilor DIICOT, ar fi suficient să se uite pe unul din geamurile Facultății de Inginerie, care dau fix înspre zona de fumat și drogangeală, în oricare pauză dintre cursuri.

Paradoxal, odată cu oprirea accesului părinților în curțile școlilor, s-a spus că va crește gradul de siguranță al elevilor. Nimic mai fals! În majoritatea liceelor își văd fiecare de ale lor. Profesorii, extenuați de la meditații și surmenați pe parte intelectuală, iar elevii – în lumea lor. O parte din lumea elevilor de la CNTV este chiar ghetoul pe care și l-au amenajat în spatele sălii de sport.

Directoarea CNTV, Cristina Goanță, ne-a luat pe ocolite, și ne-a explicat că zidul e de fapt un gard care are și o poartă. Și că toate acestea se vor construi ca să nu mai defileze mașinile profesorilor printre copii, prin curtea liceului:

”Nu e un zid, nu, e o poartă care va delimita mașinile în așa fel încât să nu se mai intre cu nicio mașină prin față. Noi abia am făcut un proiect. Este un gard cu porți care se deschid pentru a delimita, și să se intre cu mașinile doar în spatele sălii de sport și în față să nu mai intre mașinile printre copii. Acesta e motivul pentru care-l facem. Și pentru a delimita și accesul elevilor care nu pot fi atât de ușor supravegheați în spatele sălii de sport, într-un spațiu oarecum mort și pentru camerele de filmat. Nu am decât trei paznici care nu pot supraveghea decât poarta din față. Și bineînțeles este și o formă prin care încercăm să stopăm și fumatul în curtea școlii, de ce să nu spunem lucrurilor pe nume, pentru că implicit ei se pot ascunde și pot fuma, în spatele sălii de sport.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *