Investigatii

Elevi de la Liceul Teologic, HAMALI pentru protopopul Câmpeanu

Marți, 28 noiembrie 2023, la Protoieria Târgu Jiu Sud a sosit un camion cu lumânări și vin bisericesc, care trebuia descărcat. Nimic mai simplu pentru protopopul Ionuț Câmpeanu. A procedat ca în multe alte dăți: l-a sunat instantaneu pe directorul Liceului Teologic, Ștefan – Cristi Vătafu, și i-a dat ordin să-i trimită urgent cinci elevi buni de muncă, să-i descarce camionul.

Vătafu, care a fost numit director cu binecuvântarea Mitropoliei Olteniei, n-a stat pe gânduri: s-a dus la clasa a XII-a D, a scos de la ore 5 elevi și le-a cerut să se ducă urgent la sediul Protoieriei Târgu Jiu Sud.

Acolo, copiii au fost hămăliți de protopopul Câmpeanu timp de două ore. La întoarcere, elevii povesteau că nu au primit nici măcar o cană cu apă și că au fost lăsați să se întoarcă pe jos, prin lapoviță, peste calea ferată.

Abuzul lui Câmpeanu și Vătafu a fost adus azi la cunoștința conducerii Inspectoratului Școlar Județean. Pe acest subiect, Marcela Mrejeru, inspector școlar general, ne-a declarat următoarele:

”Normal că nu sunt de acord cu niciun fel de scoatere a copiilor de la ore, sub nicio formă și în niciun fel de condiții. Vom face o comisie de anchetă și vom merge la Liceul Teologic pentru a vedea ce s-a întâmplat.”

Protopopul Ionuț Câmpeanu a refuzat să ne răspundă, iar directorul Vătafu a negat tot:

”Nu știu despre ce-i vorba. Ei fiind majori, mai ies de-aici din curte, vă dați seama. M-ați luat prin surpindere. O să mă interesez și o să vă sun”.

Dar n-a mai sunat.

Deși a concurat singur, fiind unicul candidat care a primit binecuvântarea Mitropoliei Olteniei pentru ocuparea postului de director la Liceul Teologic, Vătafu nu a reușit să promoveze concursurile organizate de ISJ Gorj, picând de două ori.

În cele din urmă, a fost numit din pix – director cu delegație – în baza legăturilor sale de rudenie cu magnatul Nicu Crețu, patronul S.C. IMPEX LUMY NICO S.R.L.

Așteptăm cu interes rezultatele anchetei demarate de Marcela Mrejeru, șefa ISJ Gorj.

1 Comment

  • Mihaela 29 noiembrie 2023

    O singură corectare. Vatafu Ștefan Cristian s-a înscris de 3 ori la Inspectoratul Școlar pentru Concursul de directori. De două ori a picat cu note 4 -4.50, iar a treia oară știind că nu poate promova Concursul nu să mai prezentat la susținerea probei scrise. Având promisiunea ferma că nimeni nu va primi Binecuvântare pentru susținerea Concursului. La Mitropolia Olteniei au fost 3 profesori care au solicitat Binecuvântarea, dar Mitropolia Olteniei au refuzat să acorde această Binecuvântare pentru a participa la un Concurs organizat de Ministerul Educației. A preferat încontinu să susțină un preot și profesor in același timp foarte slab pregatit. Verificați la Inspectoratul Școlar de câte ori sa înscris Vatafu Ștefan la concursul de directori și la Mitropolia Oltenia câți profesori au solicitat și nu sa acordat Binecuvântarea pentru înscrierea la susținerea concursului organizat de Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *