Investigatii

Și-au făcut rezervare la PUȘCĂRIE. CAZUL PLATFORMEI ILEGALE de 10.000 de metri

Faptele, în rezumat:
Pentru că cetățenii din cartierul Bicaz erau deranjați de petrecerile organizate la sute de metri de casele lor, Romanescu a decis să le mute la doar câțiva metri de alte case, în cartierul Narcise, fără aprobările obligatorii de la Agenția de Protecția Mediului
Fără să modifice PUZ-ul care prevedea fix în acea zonă realizarea unui centru comercial, fără autorizație de construire și fără acord de mediu, Romanescu a dat ordin ca EDILITARA PUBLIC S.A. să construiască ilegal platforma de evenimente, pe locul viitorului centru comercial
Legal era ca terenul să fie scos la licitație, în atenția operatorilor privați interesați de realizarea – pe banii lor, nu pe bani publici – a centrului comercial și a parcării aferente.
Adrian Dăianu, directorul general de la EDILITARA PUBLIC S.A., știa că nu are nici autorizație de construire și nici acord de mediu, dar a turnat un fel de ”asfalt” pe cei 10.000 de metri pătrați
Adrian Dăianu recunoaște, într-o declarație acordată jurnalistei Gabriela Mladin, că nu există autorizație de construire!
Așa-zisul asfalt s-a fărâmițat instantaneu, și s-au cheltuit alți bani pentru cârpirea platformei. Nici Romanescu, nici Dăianu nu spun public nici de ce s-a ales praful de acel ”asfalt”, nici cine e vinovat și nici cine plătește pagubele. Cum reușesc ei să deconteze din bani publici ”asfaltul” turnat fără autorizație de construire și fără acord de mediu pe un câmp de 10.000 de metri pătrați? Mai exact, cum se plătește din bani publici o lucrare ilegală?
Noile staruri ale ilegalităților din Primăria Târgu Jiu – Natalia Popescu, secretar general, beneficiară de clauză de impunitate ca orice cumnată de judecătoare, Răzvan Armand Constantin, arhitect șef, Loredana Chiriac, angajată Urbanism, și Raul Chiriac, directorul Direcției de Investiții, au pus mână de la mână și au reușit un concurs de infracțiuni clar ca lumina zilei. Pe locul din PUZ în care era prevăzut centrul comercial, ei au văzut ”căi de comunicație rutieră”. Ca și cum arhitecții care au făcut PUZ-ul au propus să se facă super-market în mijlocul drumului.
Cei nominalizați anterior au solicitat și, respectiv, emis, prin infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, un certificat de urbanism și o autorizație de construire de care avea nevoie ruda lui Romanescu, Sichitiu Vasile Valentin, patronul S.C. FEVALDAN SERVICE S.R.L., pentru a realiza, pe bani grei, tot publici, firește, alimentarea cu energie electrică a platformei ilegale de 10.000 de metri pătrați.
Tot Consiliul Local Târgu Jiu și-a dat acordul să se consume bani publici pentru alimentarea cu energie electrică a platformei ilegale
În spatele acestor pușcăriabili s-a aliniat și conducerea APM Gorj, care a semnat un document în care scrie că au verificat documentațiile de urbanism, și că e legal să se facă platformă de evenimente pe locul centrului comercial. Asta în condițiile în care în PUZ scrie altceva, și APM Gorj era obligată, legal, să sară-n sus când a fost infromată că se face platfromă de evenimente între case.
Niște localnici au petiționat cu peste 30 de zile în urmă mai multe instituții. Primăria Târgu Jiu și Poliția Locală au depășit termeenul legal în care ar fi trebuit să răspundă. Prefectura Gorj, condusă de facto de alt pușcăriabil, Liviu Diaconescu, s-a spălat pe mâini și a trimis reclamația la Curtea de Conturi. Iar Inspectoratul de Stat în Construcții a redirecționat-o la Primăria Târgu Jiu, punându-l pe Romanescu și pe vădiții infractori din jurul lui să se cerceteze pe ei înșiși.
Din informațiile noastre, Poliția Locală a amendat Primăria Târgu Jiu cu doar 3000 de lei, pentru asfaltarea unui câmp de 10.000 de metri pătrați fără autorizație de construire, fără acord de mediu și cu încălcarea PUZ-ului. Doar atât: 3000 de lei. Amenda e semnată de Florin Băluță, care a scuipat un cetățean în urmă cu câteva luni și încă nu s-a finalizat cercetarea disciplinară obligatorie în cazul lui.
Toate aceste aspecte le probăm într-o investigație jurnalistică fluviu găzduită de ziarul FRONTUL, începând de azi. La capătul ei, vom întreba organele judiciare dacă s-au autosesizat și care sunt numerele atribuite dosarelor penale pe care le-au deschis.

Așa au decis arhitecții, prin PUZ: în cartierul Narcise trebuie să se facă un centru comercial. PUZ-ul, aprobat în 2018 de Consiliul Local Târgu Jiu  

Orice cartier nou se dezvoltă în baza unor documente de urbanism. În 2018, Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat pentru cartierul Narcise un PUZ făcut cu un an mai devreme. Plecând de la nevoile stringente ale sutelor de familii din zonă, arhitecții care au realizat PUZ-ul au prevăzut un centru comercial, așa cum se poate vedea în extrasele de mai jos.

În prezent, tot cartierul este deservit de un magazinaș semi-insalubru, amplasat într-o baracă a familiei șefului Poliției Locale, Florin Urdea.

Primarul Romanescu aruncă PUZ-ul la gunoi, anulează centrul comercial și înființează bâlci cu manele, alcool și tarabe de mici între casele din cartier

Fără ca în PUZ-ul respectiv să fie prevăzută o platformă pentru evenimente, pe care să se desfășoare petrecerile de Zilele Orașului și de Festivalul Berii, primarul Marcel Romanescu a decis, cu de la sine putere, să nu se mai realizeze centrul comercial, și ca locația care era destinată acestuia să devină platformă pentru evenimente.

Nevoia mutării petrecerilor respective a fost generată de sutele de reclamații venite, în timp, de la proprietarii de case din cartierul Bicaz, care se plângeau că la câteva sute de metri de locuințele lor se desfășoară concerte în aer liber, până târziu, în noapte. Vorbimd e vechiul amplasament, de pe Insulița Jiului.

În acest context, Romanescu a decis să ”rezolve” această problemă generând una și mai mare. Noua locație aleasă de el pentru Zilele Orașului și Festivalul Berii este la doar câțiva metri de casele realizate în ultimii ani de mai mulți cetățeni, în cartierul Narcise, care fuseseră atrași de acea ”zonă liniștită” și de faptul că peste stradă se va realiza un centru comercial.

Ca să înțelegeți exact situația, urmăriți materialul video de mai jos, filmat din curtea unui localnic.

Ca să șteargă de pe harta oficială a cartierului Narcise viitorul centru comercial, prevăzut de arhitecți, și să pună acolo platforma de evenimente, Romanescu era obligat să modifice PUZ-ul. Apoi, trebuia să întrebe Agenția de Protecția Mediului și Garda de MEdiu dacă este legal să facă balamuc între case. Știindu-se, însă, protejat de organele judiciare, primarul s-a prefăcut că PUZ-ul nu există, și i-a dat ordin directorului general al societății Edilitara Public S.A., care funcționează în subordinea Consiliului Local, să se-apuce să asfalteze cei 10000 de metri pătrați care fuseseră alocați prin PUZ centrului comercial.

În virtutea documentelor de urbanism în vigoare azi, terenul respectiv trebuia scos la licitație, iar centrul comercial și parcarea obligatorie prevăzută pe restul de suprafață urmau să fie realizate de o firmă privată, nu de societatea Consiliului Local și nu pe bani publici.

ROMANESCU ȘI DĂIANU SE LAUDĂ PE FACEBOOK CĂ ÎNCALCĂ LEGEA

Dând dovadă de inconștiență, Adrian Dăianu a mobilizat angajații EDILITARA PUBLIC S.A. și utilajele din dotare și a așternut un fel de ”asfalt” pe cei 10.000 de metri pătrați, fără autorizație de construire și acord de mediu, și fără să-l intereseze că, potrivit PUZ-ului în vigoare, investiția trebuia făcută de un operator privat, pe bani privați.

Deși știa că plaforma de 10.000 de metri pătrați se realizează ilegal, fără autorizație de construire și acord de mediu și cu încălcarea PUZ-ului în vigoare, Romanescu i-a lăudat, public, pe cei de la EDILITARA PUBLIC S.A., pentru că încalcă legea.

Continuarea, mâine, pe www.frontul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *