Investigatii

Video: de frica pușcăriei, Ciurel își toarnă șefii din guvern! Urmează descinderi la CEO! ( ep. 3 )

Imediat după dezvăluirile din publicațiile PANDURUL și GORJNEWS, referitoare la subminarea de către Laurențiu Ciurel a intereselor economice ale Complexului Energetic Oltenia, prin încheierea unui contract de vânzare a 1.200.000 de tone de cărbune, sub costul de producție, cu S.C. BVA COAL S.R.L., o firmă de apartament controlată de gruparea criminală a lui Sergiu Băhăian, fostul vicepreședinte PSD Gorj și-a comandat un ”interior – exterior” la  televiziunea locală TV SUD.
Mai jos, vom dovedi ce se întâmplă când un infractor dovedit, speriat că nu mai poate evita pușcăria, dar totuși arogant și un pic cam prost, beneficiază de un interlocutor care are doar întrebări ”servite” în program.
Ciurel nu doar că a mințit ca un mitoman și s-a lăudat cu lucruri cât se poate de infime și de firești, dar, sedat de atmosfera caldă și prietenoasă, a ”vomitat” un lucru extrem de grav, pe care-l știam, dar bănuiam că-l va spune întâi procurorilor: asupra sa s-au exercitat presiuni de către Gabriel Dumitrașcu, președintele Consiliului de Supraveghere al CEO, și de la nivelul Guvernului României, pentru a sprijini direct, explicit, firma interlopilor din Constanța în afacerea de zeci de milioane de euro a exportului de cărbune în Serbia!

Având în vedere și aceste aspecte, și faptul de netăgăduit că, prin acțiunile și inacțiunile sale, Ciurel a reușit să prejudicieze financiar atât România cât și Serbia, este greu de înțeles cam ce alte dovezi mai așteaptă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru a-și exercita obligațiile legale față de acest infractor.
Ciurel minte că l-au căutat doar firme controlate de grupări mafiote, pentru a forma cu ele un consorțiu în vederea participării la licitația din Serbia.

În realitate, Complexul Energetic Oltenia a fost invitat direct chiar de guvernul sârb, în urma vizitei efectuate la București, în 12 septembrie 2014, de ministrul sârb pentru energie, Aleksandar Antic.

Chiar dacă n-ar fi fost invitat de guvernul sârb, Ciurel, ca manager al CEO, avea obligația legală să caute traderi europeni împreună cu care să formeze un consorțiu redutabil, care să câștige licitația din Serbia la un preț avantajos pentru CEO, și în niciun caz să nu ajungă să livreze cărbune sub costul de producție!

Ceea ce nu s-a spus până acum este că gigantul VITOL a făcut demersuri oficiale la nivel de CEO, pentru a fi acceptat în afacerea exportului de cărbune, dar Ciurel a refuzat, inclusiv în întâlnirile oficiale avute cu reprezentanți ai VITOL, din cauza presiunilor de la nivel guvernamental care i-au impus ca exportator SRL-ul abia înființat la Constanța, de interlopi din gruparea Băhăian!

Totuși, Ciurel livrează explicația imbecilă și mincinoasă că a fost căutat doar de interlopi și mafioți pentru a forma un consorțiu, și de aceea CEO nu a participat direct la licitația din Serbia!

Ciurel recunoaste că a știut că firma din Constanța era abia înființată și că asociații ei din Serbia proveneau din mediul interlop. Ceea ce nu spune este că, la presiuni guvernamentale, a eliberat scrisoare de intenție oficială, din partea CEO, pentru firma din Constanța. Pe parcursul anchetei penale se va dovedi că Ciurel a defavorizat mai mulți traderi europeni, care au solicitat și ei scrisori de intenție pentru a putea participa la licitația din Serbia.

Este de-a dreptul explozivă următoarea mărturisire a lui Ciurel. Pentru a – i avertiza pe superiorii săi din guvernul Ponta că nu are de gând să meargă singur la pușcărie, Ciurel spune că a fost chemat la ordin, la guvern, și că a găsit acolo reprezentanții firmei din Constanța și mafioții din Serbia!

Practic, în acest punct lucrurile o ia razna. Deși fusese invitat de guvernul sârb să participe la licitație direct, cu CEO, Ciurel consimte, după ce este așteptat la guvern de interlopii din gruparea Băhăian și de personaje mafiote din Serbia, să iasă din afacere și să vândă cărbune acestor intermediari.

Totuși, Ciurel motivează că nu  a participat la licitație pentru că a fost incapabil să găsească soluții de transport al cărbunelui până în Serbia. Adică Ciurel nu poate, prin CEO, ceea ce a reușit un SRL de aprtament din Constanța.

 

Deși știe că a susținut oficial, prin acte emise de CEO, consorțiul mafiot, în câștigarea licitației din Serbia, Ciurel se arată mirat de modul de adjudecare a procedurii de achiziție publică din țara vecină.

Încă un avertisment din partea lui Ciurel, pentru șefii săi: mai scapă intenționat încă un detaliu, anume că șeful Consiliului de Supraveghere, Gabriel Dumitrașcu, i-a spus să exporte cărbune prin SRL-ul din Constanța!!!

În continuare, veți vedea ce manifestări dă frica de pușcărie în amestec cu multă aroganță și ceva prostie. Ne aflăm în punctul în care Ciurel știe că SRL-ul din Constanța, susținut de el oficial, câștigase licitația din Serbia cu 35,7 euro pe tonă. Pentru a putea livra cărbune acestui SRL, Ciurel a organizat o licitație, la nivelul CEO. Dacă i-ar fi păsat de cei 19.000 de salariați ai CEO, știind prețul de 35,7 euro pe tonă cu care se vinde cărbunele în Serbia și că transportul nu depășește 13 euro pe tonă, Ciurel putea foarte simplu să ridice prețul minim de pornire a licitației. Dar nici pomeneală. S.C. BVA COAL S.R.L. a câștigat licitația la un preț de 13 euro pe tonă, sub costul de producție!

Totuși, Ciurel se laudă cu lucruri incredibile. De pildă, cu faptul că firma nou înființată nu avea datorii! În realitate, ar fi putut foarte ușor să elimine din cursă firma din Constanța, introducând în caietul de sarcini o condiție banală, privind vechimea societății comerciale.

Tot Ciurel se laudă că nu CEO transportă cărbunele în Serbia, în condițiile în care și așa primește doar 13 euro pe tonă, sub prețul de producție!

Ciurel este atât de ”pregătit” încât confundă vânzarea de cărbune în țară, către o firmă intermediară, cu exportul de cărbune!

În cele din urmă, Ciurel recunoaște că trebuie să disponibilizeze 3000 de angajați ai CEO, pentru ca prețul de producție al cărbunelui să scadă sub tariful incredibil, de 13 euro pe tonă, convenit cu firma din Constanța!

Vom continua ancheta noastră serial dezvăluindu-vă cine sunt acționarii SRL-ului din Constanța, ce traderi europeni a blocat Ciurel pentru a favoriza S.C. BVA COAL S.R.L., și ecourile incredibile din presa sârbă, generate de interpunerea acestor structuri mafiote în exportul de cărbune din România către țara vecină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *