Investigatii

După ”modernizări” de milioane de euro, PLOUĂ în SĂLILE DE OPERAȚII din spitalul de stat din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a trecut în ultimii ani prin mai multe lucrări de reabilitare și modernizare, înghițind multe milioane de euro, dar clădirile au rămas tot putrede. Unii angajați ai spitalului, îngroziți că sunt puși să facă intervenții chirugicale într-o sală de operații de la etajul doi (din trei) în care… plouă, au filmat dezastrul pe care-l puteți vedea mai jos.

 

Din informațiile noastre, DSP Gorj dăduse de mai multe zile aviz de relocare la etajul superior a acestei Secții de Chirugie 1, în care plouă. La etajul 3 funcționează Secția de Chirugie 2. Din păcate, mutarea s-a amânat, deoarece chirugii ambelor secții ar fi refuzat comasarea și ar fi insistat ca noua ”modernizare”, aflată în curs, să se facă fără nicio relocare! În fiecare dintre cele două secții de chirugie funcționează câte două săli de operații. Soluția oferită de chirurgi a fost să se reabiliteze pe rând câte o sală de operație, din fiecare secție, în așa fel încât să rămână câte una disponibilă pentru intervenții chirugicale. O soluție cel puțin dementă, având în vedere doar praful care se generează cu ocazia unor astfel de ”modernizări” și faptul că în orice secție de chirugie e obligatoriu să existe un mediu steril.

Surse din spital spun că și ieri s-a operat exact în condițiile din materialul video alăturat și că erau programate intervenții chirugicale și pentru astăzi, dar au fost anulate după ce mai mulți ziariști au întrebat reprezentanții spitalului despre această situație incredibilă.

Infiltrațiile, descoperite de DSP Gorj încă de anul trecut. Managerul Vienescu face ce știe: minte

Mai mult, din informațiile noastre încă de anul trecut DSP Gorj a descoperit infiltrații în această sală de operații și a notificat spitalul să remedieze urgent problemele constatate.

Ca de fiecare dată, însă, managerul spitalului, Dumitru Vienescu, nu-și asumă nicio disfuncție, și transmite comunicate de presă mincinoase în care susține că infiltrațiile au apărut prima dată în noaptea trecută și că deja începuse de ieri relocarea acestei secții:

”Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație aferente acestei secții, situate la etajul 2 al clădirii din strada Tudor Vladimirescu,  vor intra în reabilitare energetică. Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea acesteia la etajul 3, în cadrul Secției Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secții de 78 paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgență.

Au fost transmise adrese de informare și de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să  sprijine  Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea noastră sanitară nu le va mai putea prelua.

În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație deasupra cărora se află două terase.

Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. Menționăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secției Chirurgie Generală 2, intervențiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operație de la etajul 3, aferente acestei secții.

La fața locului se află, de azi dimineață, echipele de intervenție pentru remedierea urgentă a situației.

Menționăm că după finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secțiile Chirurgie 1 și Chirurgie Generală 2, sălile de operație aferente celor două secții vor intra în intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *