Investigatii

Oficial: Romanescu nu a predat înregistrările video cerute de Judecătoria Târgu Jiu!

Judecătoria Târgu Jiu ne-a comunicat că primarul Marcel Romanescu nu a depus înregistrările video cerute de instanța de judecată, deși au rămas mai puțin de două zile până la împlinirea termenului fixat prin Hotărârea 5342 din 21.06.2024, pronunțată în dosarul 9893/318/2024.

La două zile după alegerile locale din 9 iunie, Marcel Romanescu a fost surprins având în mașina lui de serviciu, pe bancheta din spate, un sac identic cu sacii în care s-au depozitat buletinele de vot. Judecătoria Târgu Jiu a admis vineri, 21.06.2024, cererea liberalului Ionel Burtea de a fi obligat primarul Marcel Romanescu să depună la instanța de judecată toate înregistrările video făcute de camerele de supraveghere din zona Biroului electoral Județean. Camerele video respective sunt administrate de Primăria Tg Jiu.

fragment din Hotărârea 5342 din 21.06.2024 a Judecătoriei Tg Jiu

Nu doar că nu a respectat dispozițiile Judecătiei Târgu Jiu, de depunere a înregistrărilor video, dar Romanescu nici nu a reușit până în prezent să spună public ce se afla în acel sac și nici ce transporta în portbagajul mașinii sale de serviciu, din moment ce a fost nevoit să pună sacul respectiv – cel mai probabil cu buletine de vot – la vedere, pe bancheta mașinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *