Investigatii

MAFIA din ”JUSTIȚIE”, la alt nivel: ședință de judecată ÎN ORB la Curtea de Apel Craiova

Luni, 29 ianuarie 2024, începe la  Curtea de Apel Craiova a doua rejudecare a unui dosar referitor la MAFIA IMOBILIARĂ din Târgu Jiu. Cea de-a doua rejudecare a fost dispusă de Curtea de Apel Craiova în 6 decembrie 2023.

Asociația Grupul de Acțiune în Interes Public, parte în dosar, nu a primit încă motivarea hotărârii Curții de Apel Craiova din 6 decembrie 2023, astfel încât, cu 4 zile înainte de ședința de judecată din 29 ianuarie 2024, reprezentanții asociației se află în imposibilitatea de a formula apărări, necunoscând mandatul cu care a fost învestită instanța, în rejudecare.

Așadar, va fi o sedință de judecată ÎN ORB, la finalul căreia este foarte psoibil să se și finalizeze acest proces care durează de 4 ani.

Față de această ticăloșie fără margini nu se poate replica dând vina pe Poșta Română, că ar fi pierdut motivarea pe drum. Nu. Acea motivare nu e publicată nici în dosarul electronic!

În dosar se judecă legalitatea unei autorizații de construire emise de primarul Marcel Romanescu în beneficiul uneia din firmele lui de casă: S.C. CUALISERV S.R.L.

Pentru ca Mafia Imobiliară din Târgu Jiu să n-aibă nicio emoție, S.C. CUALISERV S.R.L. și-a angajat ca apărător pe fostul președinte al Tribunalului Mehedinți, Norel Popescu. Din completul de judecată face parte judecătoarea Dinu Nadia Silvia, care a activat mai mulți ani la Tribunalul Mehedinți, în subordinea lui Norel Popescu!

În baza actelor din dosar, Asociația GAIP a formulat două plângeri penale. Cercetarea lor e tergiversată de Parchetul Curții de Apel Craiova și, respectiv, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Prima a fost depusă cu trei ani în urmă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. În acești trei ani, asociației denunțătoare i s-a refuzat permanent accesul la dosarul penal și nu i s-au comunicat nici măcar date minimale legate de evoluția cercetărilor.

A doua plângere penală se află în nelucrare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, condus de procurorul general Grigorie Eugen Cristian, care și-a obținut titlul de doctor, în urmă cu trei ani, la Universitatea din Craiova, dar încă n-a reușit să-și facă publică lucrarea de doctorat. Judecătoarea Groza Anamaria, membră a completului care ”a amenajat” ședința de judecată în orb de peste 4 zile este cadru didactic fix la … Universității din Craiova, Facultatea de Drept.

Astăzi, asociația GAIP a sesizat mai multe instituții ale statului în legătură cu această situație fără precedent: organizarea unei ședințe de judecată în orb, la Curtea de Apel Craiova. Mai jos, aveți petiția și anexele ei.

Vom reveni, în detaliu, cu detalierea faptelor vădit infracționale mușamalizate de Curtea de Apel Craiova în dosarul respectiv, precum și de unitățile de parchet menționate anterior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *