Investigatii

Primarul Mazilu știe o SCAMATORIE! Cum să faci o AGRAMATĂ ”duamnă” într-o primărie

În urma unui concurs trucat, girat de Prefectura Gorj, primarul Mihai Mazilu a angajat ca și consilier pentru relația cu presa, la Primăria Târgu Cărbunești, o agramată care tocmai luase nota 1 la un alt concurs, organizat de Primăria Târgu Jiu. 
Ești fată de bani gata și te-ai săturat să ”lucrezi” la boutique-ul părinților și să-ți faci selfie-uri cu țigări, snaks-uri, cafea și lame de ras pe fundal, cât e ziua de mare? Îți dorești un loc de muncă de ”duamnă”, la stat, la o primărie de oraș, ceva, pe ”valuare”, dar ai mai încercat și ori ai luat 1 și ceva la scris ori n-ai făcut rost de subiecte, că l-a speriat DNA-ul pe Cârciumaru, și nu te-ai mai prezentat? Te-ai angajat special pe studii superioare, la firma părinților, ca să faci vechime pentru dosarul de concurs, și tot plătești taxe la stat, dar încă n-ai găsit un primar cu inimă bună și o comisie de examinare ”dășchisă” la colaborare, care să te facă și pe tine o ”duamnă”?
Ei, bine, coșmarul a luat sfârșit. Pentru ”tuate” aceste probleme ”egzistă” o soluție: ”escelența” sa, domnul primar Mihai Mazilu, om cu prestanță, care știe să se facă respectat de o comisie de ”egzaminare”, când pune ochii lui de impresar pe o candidată fără adversar.
zanfira maria anunziata
Pentru Zanfira Maria Anunziata, o tânără de bani gata, prezentabilă ca orice ”topmodel” care-și face selfie cu raftul de țigări în spate și-l arată apoi la ”tuată” lumea, ”vieața” curgea liniar, și ea, paradoxal, chiar își dădea seama de asta, dinapoia tejghelei magazinului părinților săi, în care profesa pe studii superioare. Adică o așa tânără de ”valuare”, cu rezultate de ”escepție” la facultate – 9,80 (!!!) la admitere, pe locuri bugetate – merita și ea un ”servici” de ”duamnă”, într-o primărie de oraș, ceva.
Deci, nu s-a dat bătută. Cum auzea de un concurs, hop și ea. Dar, ce să vezi, lucru curat nu ”erea” și parcă avea făcături, nu alta. Adică cum, o studentă eminentă de la Universitatea ”Constantin Brâncuși”, să nu știe să scrie în limba română și, pe deasupra, să ia nota 1 și ceva la scris, la un concurs pentru un post de arhivar, în Primăria Târgu Jiu? ”Dă” vină n-a fost ea, săraca, ci angajații Primăriei care ”ereau” emoționați din cauza primarului, care la rându-i ”erea” emoționat, cum ar veni, din cauză de DNA. Și-uite ”așea”, una ne-am ”înțăles”, și alta făcurăm, și ”să” trezî candidata noastră cultă-n cap, cu nota 1 și ceva.
Dar nu, nu s-a oprit. Alt concurs la Primăria Târgu Jiu, hop și ea. S-a gândit că i-o mai fi trecut din ”ștres” primarului… Dar subiectele n-au venit nici de data asta, când vru să se facă jurist debutant, și, după cum ne-au declarat pe cuvânt de onoare surse oficiale din Primărie, candidata nu s-a mai prezentat, neam, la ”șcris”.
Apoi și-a dat ”cu sama” că e o chestie de strategie, că țintise prea sus și s-a focalizat pe Primăria Târgu Cărbunești, intrând cum ar veni într-un program intensiv de rugăminți, rugăciuni, incantații și post, că nu care cumva să vină DNA-ul și ”acoloșa” și să-l ”șparie” și pe Mazilu, înainte să o facă și pe ea ”duamnă” sau ceva. A fost o cursă ca-n filmele cu studenți ”eminenți” de la UCB, pe care-i trec toate apele și le ies ochii din orbite dacă-i pui să ”complecteze” o cerere de angajare pe bază de șpagă, sau ceva.
Dar concursul nu se ivea, și ea aștepta, și aștepta … În acele ore lungi, de așteptare, prietenii  de pe Facebook i-au fost mereu aproape, și cu cât ea le scria mai mult, cu atât ei mai bine înțelegeau de ce ea, o studentă ”eminentă” de la UCB, lucrează pe studii superioare ”dupe„ o tejghea, la firma părinților săi.
Zanfira Maria Anunziata este doar un ”egzemplu” de absolvent ”eminent” de la ”Universitatea” lu domnu Adrian Gorun, care scrie în limba română ”dupe” cum puteți vedea …
”Bogăția ce-a mai de preț” (…) ”să fim oamenii

”Vă pup dragi mei”

”Mulțumim asemeniieroare 03
”în acelaș timp”

Al de Moș Crăciun”

Dar, într-un sfârșit, rugămințile, rugile, incantațiile și postul au dat rezultate. Primarul Mihai Mazilu a sesizat, cu ochiul lui de impresar, oportunitatea că poate să fie bine ca să nu fie rău pentru ”tuată” lumea, și a scos la concurs un post de consilier la Compartimentul de relații cu publicul și mass-media, care, nu-i ”așea”, îi venea ca turnat unei ”duamne” culte-n cap ca Zanfira Maria Anunziata. Ca să nu ”egziste” apoi un rechizitoriu și un proces penal, Mazilu a făcut o comisie din ”uameni” de omenie, despre care știa că nu vor avea nimic împotrivă. Hai să-i enumerăm, cu mențiunea că ar trebui să le fie rușine:
1.Nicolae Buzatu, de la Prefectura Gorj
2.Sorin Corici, șef Birou Achiziții la Primăria Târgu Cărbunești
3.Luntraru Cristi, consilier superior Urbanism la Primăria Târgu Cărbunești
4.Birău Simona, de la Primăria Târgu Cărbunești.
”Egzaminarea” a decurs conform scenariului, și iat-o pe Zanfira Maria Anunziata făcând, cât se poate de oficial, anunțul că a ajuns, în sfârșit, o ”duamnă”. Unde altundeva, dacă nu pe facebook?

Dacă soțul ”duamnei” n-ar fi ofițer în Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, s-ar declanșa imediat o anchetă penală, mai ales că, în urmă cu numai câteva luni, Zanfira Maria Anunziata a luat doar 4 puncte din 100 posibile, adică nota 1 și ceva, la un concurs similar organizat de Primăria Târgu Jiu.


Așa cum era de așteptat, Zanfira Maria Anunziata nu este doar foarte cultă-n cap. E nevoie și de altceva, ca să-ți cumperi cu nesimțire un asemenea post, în timp ce tineri cu adevărat pregătiți, dar fără posibilitatea de a face un primar să aibă inimă bună, stau acasă sau apucă drumul străinătății. Am sunat-o cu rugămintea de a-mi spune la ce concursuri a mai participat și unde a făcut vechime ca angajată pe studii superioare. A răspuns ca o ”duamnă”, așa cum puteți auzi mai jos:
”Am participat la muuuuulte concursuri și am făcut vechime la o instituție”. De când boutique-ul părinților este ”o instituție”?

Pentru a obține, totuși, un răspuns, l-am contactat pe primarul Mihai Mazilu care, plin de solicitudine, ne-a pus imediat în legătură cu o angajată de la Serviciul Personal. Răspunsul a venit previzibil: Zanfira Maria Anunziata lucrase pe studii superioare la firma părinților, S.C. ANUNZIATA S.R.L.

Am descris mai sus doar unul dintre sutele de cazuri – școală prin care, în ultimii 26 de ani, instituțiile publice din Gorj și nu numai, au fost ocupate de angajați ”eminenți”, ca Zanfira Maria Anunziata. De aceea, statul român, în ansamblu, este astăzi atât de ”puternic” și de ”sănătos”.
Aș vrea ca părinții ai căror copii nu au locuri de muncă să înțeleagă mai bine de ce nu au copiii lor locuri de muncă și de ce pică la toate concursurile.
Dacă Mihai Mazilu își manifestă respectul față de presă, în ansamblu, punând în postul de consilier pentru relația cu mass-media un asemenea ”egzemplar”, înseamnă că la Primăria Târgu Cărbunești trebuie arat ogorul și reconstruită instituția, de la zero, pe principii sănătoase, și de bun simț.

5 Comentarii

 • Rostogan Chicos 29 ianuarie 2016

  Ce aveti, ba, cu studiile superioare de la tg jiu? Ce, nu e tot facoltate? Ce daca studenti iese tampiti, când intra nu e tot asa de tampiti? daca intra, intra cu un i si când iasa, o fi mai bine iese, ca ma faceti si pe mine ca nu stie sa scriu limbi romanesti, iasa cu doi de i? Hai cu sunteti smekeri voi astia de la ziar. Siktir, gorunu e de gasca si stie si carti, tabinet, septica, dousiuna, table.

 • Melania A. 29 ianuarie 2016

  Domnilor, nu e prima, dar bine ati facut ca ati scris! Problema nu e ca intra la Brancusi fara examen, numai cu media de la bacul unde au copiat pe ruptele, dar mai si termina! Eu sunt colega cu una Fisan Diana la asistenta medicala, tot la Brancusi. Fata a si terminat inginerii si nu stie sa puna o cratima. Dar are niste pile din partea socrilor, Luca si va termina tot asa probabil, apoi va veti intalni cu ea intr-un spital si Doamne Fereste sa aveti o urgenta! Fiindca de-al de astea obtin la greu posturi, oricat de complicat ar fi examenul. S-o schimba ceva si-n tara asta vreodata?

 • Dj Ion 29 ianuarie 2016

  Felicitari pentru articol ..!! Cu siguranta, agramati de acest gen exista „cata frunza, cata floare” darrrrrrr din pacate NU CRED ca cineva se va sesiza si va lua vreo masura:(( Asta este jegul asta de ROMANIA in care daca NU esti ruda, prieten sau vreo pila pe pa Carcimaru sau Calinoiu, STAI ACASA sau la taraba in piata, indiferent de cate facultati ai facut si POATE CHIAR AI INVATAT pe rupte !

 • Adrian 1 februarie 2016

  Donsoara Melania, ai dreptate in ceea ce-ti priveste colega, dar nu ne facem griji ca vom da peste inca o nulitate de acest fel in spital fiindca Fisanca isi doreste cu ardoare un post in… cultura gorjeana, ca sa fie in preajma celui care a propulsat-o intre fotografi, dl *******, drept rasplata ptr. servciile pe care i le oferea fatuca dupa ce a sarit in patul lui. A incercat sa ia un post la muzeu, dar nu i-a mers cu Hortopan, iar acum vrea la asociatie, la Brancusi, unde se lauda ca are niste pile tari. Ca de ce sa nu se mareasca si nr. agramatilor din cultura gorjeana, pe care Carciumaru si Calinoiu l-a tot sporit in ultimii ani, mai ales din presa aservita, fara coloana si gramatica, dar cu… pile, ca si colega mataluta.

 • Gore Marian 4 februarie 2016

  Cautati si in invatamant, profesoara de Limba Germana cuSpiru Haret,facultate inexistenta, neacreditata,neautorizata dar titularizata,definitivata si cu gradul 2.Unde credeti ca o gasiti????E greu de ghicit!!!! La Stefulescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *