Opinii

LEȘINAȚII din PSD înșiră petale de trandafiri sub tălpile lui Romanescu

După trei ani în care au tăcut și l-au lăsat pe ”liberalul” Romanescu să-și bată joc de Târgu Jiu, parlamentarii PSD Mihai Weber și Cristi Rujan îi trimit bezele din conferințe de presă. Cei doi sunt sub standardele de mizerie și de decădere cu care ne-au obișnuit politicienii români, în general.

 

Parlamentarii PSD Mihai Weber și Cristi Rujan nu i-ar lăsa cheia de la casă primarului Marcel Romanescu, să le ude florile și să dea de mâncare la câine, când pleacă în concediu.

PIN-ul de la seif, nici atât.

Amândurora le-ar fi milă și de flori, și de câine.

Dar și lui Weber, și lui Rujan, li se rupe de Târgu Jiu, un oraș tot mai întârziat și tot mai defect în care trăiesc și familiile lor.

Încă din 2020, Rujan lucrează să facă PSD-ul ”laser”

Din ordinul lui Weber, în 2020 Rujan a pus pe ”silent” organizația PSD Târgu Jiu, și le-a sugerat consilierilor locali PSD să nu sufle o vorbă despre dezastrul pus în operă de Romanescu, prin oraș.

Oficial, Rujan spunea atunci că reconstruiește partidul, bob cu bob, ca să meargă laser la alegerile din 2024.

În PSD Târgu Jiu, dintotdeauna oamenii au fost ținuți împreună în primul rând de aversiunea și ostilitatea față de PNL. Asta i-a legat. Până le-a venit șef Rujan, care s-a apucat să le rescrie codul genetic, să le scoată dinții și să-l persifleze public pe Eduard Lădaru, singurul consilier local PSD care l-a criticat continuu pe primar.

În ultima conferință de presă a PSD-ului, Rujan a mințit că el a păstrat în partid, la Târgu Jiu, numai pe-ăia ”operativi” ?. Puteți verifica în clipul video de mai sus. Dacă ești din alt oraș și-l asculți pe Rujan, riști să crezi că PSD Târgu Jiu e trupă de comando, nu alta. ”Operativi”!

În realitate, e o adunătură de leșinați, fără glas, fără frământări, fără respect de sine și fără nicio afecțiune pentru orașul în care trăiesc.

Ăia care scuipau sunt împreună cu ăia scuipați, în PSD

Peste acești leșinați, Weber și Rujan toarnă acum niște membri PNL, vreo 300, zic ei. O parte dintre ăia 300, în noaptea de după alegerile din 2020, răgeau prin centrul orașului, în frunte cu Romanescu, că ei au ucis PSD-ul în Târgu Jiu, definitiv. Exact ca șchiopii care sărbătoresc victoria, într-un picior, după ce patronul lor le-a mai cumpărat un meci. În 2020, non-combatul lui Ciprian Florescu, contracandidatul lui Romanescu, a costat mult, dar sponsorii de atunci și de acum ai primarului și-au recuperat banii, înzecit. A fost blat, dar ”fantasticii” lui Romanescu sărbătoreau, înjurându-i de toate ale lor pe pesediști și vârându-le prin toate găurile.

Astăzi, ăia care scuipau sunt împreună cu ăia scuipați, în PSD, și totul e prezentat de Weber și Rujan ca o mare victorie a democrației.

De fapt, prin non-combatul din acești ani, liderii PSD-ului au anulat orice urmă de democrație. Nici dacă aveam partid unic, aici, Romanescu nu beneficia de atâta susținere politică. De altfel, înțelegerile acestea politice mizerabile fac parte din tradiția locului. Aminți-vă că, atunci când s-au schimbat toți prefecții PDL din țară, Victor Ponta a dat ordin ca, la Gorj, Liviu Andrei să rămână pe loc, că era de-ai lui, știți, cu maieu roșu pe sub cămașa portocalie.

Aici, partidele politice s-au înțeles între ele să nu poarte un singur nume, ca să—și ia mai multe sedii de la stat, să pară că se ceartă între ele și că se-ntrec în a face bine și Gorjului, și nouă, oamenilor de rând.

Cu ședințele de  Consiliu Local desfășurate doar online, cu o Primărie caracterizată de o transparență aproape de zero, cu mare parte din presa locală lăudându-l pe Romanescu pentru realizări inventate, cu ziariști angajați în secret la cabinetul primarului ca să facă doar treburi murdare împotriva criticilor lui, cu majoritatea lucrărilor de prin oraș de mântuială și întârziate, și cu toate partidele politice tăcând despre acest dezastru, a fost greu spre imposibil să spui altceva decât corul oficial de lăudători sau să încerci să schimbi ceva în bine.

Lasă, că vine 2024

Dar oamenii de rând din oraș au trăit în acești ani cu un singur gând: lasă că vine 2024. Ăia mai informați mai știau și ce zisese Rujan, că el face partid – rachetă pentru alegerile care vin. Dar tot ce avem, cu puțin timp înainte de alegerea noului primar, e acest transfer aparent contra firii, al lui Romanescu la PSD. La ăia care aveau obligația să-l critice, să-l tempereze, să-l corijeze sau măcar să-l ajute. Dar, nu, pesediștii l-au lăsat pur și simplu să-și facă de cap.

Practic, Weber și Rujan au reconstruit PSD Târgu Jiu până l-au anulat. Tot ce mai lipsește e să-l pună pe Adrian Dăianu, directorul general de la Edilitara, președinte, și să auzim imediat leșinații de baștină din PSD cum îl elogiază și se aliniază în spatele lui.

Nu știu cum să numesc ce fac ei acum. I s-ar putea spune ”batjocură” dar este, de fapt, uciderea unui oraș, în care ultimele alegeri pe bune s-au ținut în 2017, când Romanescu încă se rușina ca o fată mare, era mai tot timpul roșu în obraji, neprezentând niciun simptom că-n scurt timp se va purta în public ca un boschetar cu pretenții de interlop, candidat sigur pentru pușcărie.

Dar mai candidează cineva?

Bine, veți spune că e natural ca scârboșii aceștia să orienteze electoratul spre alții. Către cine, vă-ntreb? Mai e cineva? Eu nu știu, n-aud, nu văd.

Am și tăcut, deliberat, despre Târgu Jiu, câteva săptămâni, ca să-i încurajez să se-audă ei, alternativa la Romanescu. Dar, nimic. Iar când vor apărea, vor fi atât de ”proeminenți” și de mulți încât sigur vor disipa voturile anti-Romanescu atât cât e nevoie ca să iasă tot el primar.

Mihai Weber dijmuiește de mult timp contracte prin Consiliul Județean și prin Complexul Energetic Oltenia. Afaceriștii trimiși de el să lucreze cu statul au ajuns să strige în gura mare că ei sunt ai lui Weber, că ei sunt ”plătitori” și de-aia câștigă așa ușor și atât de ”legal” licitațiile și procedurile de încredințare directă.

În vasta lui carieră de om de stat, care-a debutat în 2012, Weber n-a prea avut acces, deocamdată, la bugetul Primăriei Târgu Jiu. Și crede că din 2024, susținându-l pe Romanescu, se va lepăda și de această frustrare. Deja își vede etalate firmele în antecameră, la primar, la semnat de contracte. Va fi de vis!

Weber, ca fotbaliștii, noooo?

Mai ales în comunitățile locale, oamenii au nevoie să proiecteze, să-și facă planuri. Un primar bun sau prost influențează direct, în bine sau în rău, viața oricărei familii. Ne uităm la situațiile oficiale care spun, crunt, că în Gorj vin cele mai mici investiții străine directe. Cu așa parlamentari mizerabili, nici nu e de mirare. Uitați-vă, în materialul video alăturat, la Weber, cum dă el răspunsuri de fotbalist: ”nu știu, vedem, nu se știe, poate, o fi, nu mă pronunț, avem multe realizări, suntem un grup unit, facem bine, cum să zic, nooo?”

Și dacă-i lasă DNA fără candidat?

Nu vă faceți iluzii. Din motivele enumerate anterior, vom fi și din 2024 capitala tinerilor care primesc șanse în alte orașe și în alte țări. Aaaa, că DNA-ul poate să-i lase pe Weber și Rujan fără candidat la Primărie, asta, da, e perfect previzibil, mai ales în lumina ultimilor audieri, de zilele trecute. Dar să nu intrăm în panică. Pentru prețul corect, oricând poate fi chemat Ciprian Florescu de la București, unde nici el nu știe cu ce se ocupă, și să iasă pe locul doi, concurând singur. Vă zic eu, e-n stare să intre și-n concediu medical până iese Romanescu de la pârnaie și-și redobândește dreptul de a fi ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *