Investigatii

Așa se strâng ȘPĂGILE! VICELE BEJINARU, vizită de două ore la o firmă cu contracte de peste 125 miliarde lei vechi cu Primăria Tg Jiu, condusă de condamnatul penal Oprișe

Luni, 24 iunie 2024, viceprimarul Bejinaru Bogdan a stat peste două ore la sediul firmei S.C. ELFANCONS 2015 S.R.L., care a obținut în ultimii ani contracte de peste 125 de miliarde lei vechi (2,5 milioane euro), de la Primăria Târgu Jiu. Contactat telefonic, Bejinaru a spus că nici vorbă, nici n-a călcat pe-acolo!

 

 

Așa cum reiese și din fotografiile alăturate, Bejinaru s-a deplasat cu un autoturism AUDI, înmatriculat pe firma S.C. VIBETRANS S.R.L., administrată scriptic de tatăl său, dar faptic chiar de către viceprimar.

 

După două ore de discuții, calcule și ”regularizări”, Bejinaru a ieșit din sediul firmei S.C. ELFANCONS 2015 S.R.L., și a fost condus până-n ușă de condamantul penal Oprișe Dragoș Ionuț, care este trimis în judecată în prezent într-o a doua cauză penală, pentru fapte săvârșite în perioada executării sub supraveghere a primei condamnări. Așa cum puteți constata spre sfârșitul acestei anchete de presă, și Oprișe a negat că s-a văzut astăzi cu Bejinaru.

Oprișe locuiește în satul Rugi din comuna Turcinești și este vecin cu primarul Romanescu.

Pentru că i s-a interzis să mai administreze societăți comerciale, Oprișe îl folosește ca paravan pe Mărgineanu Dan Mădălin, un ins low-profile, care în 2020 a candidat fără succes pentru un loc de consilier local la Târgu Jiu din partea PMP. Pe aceeași listă, a PMP, a figurat și Claudia – Mihaela Oprișe, soția condamnatului penal.

Mărgineanu Dan Mădălin a declarat în fals că el este beneficiarul real al profiturilor fabuloase pe care le înregistrează S.C. ELFANCONS 2015 S.R.L., din contractele de peste 2,5 de milioane de euro încheiate cu Primăria Tg Jiu.

În realitate, banii ajung la Oprișe, un bun cunoscător al tablei împărțirii. Mare parte din profit se-ntoarce la șefii Primăriei. De altfel, în rândurile antreprenorilor locali se cunoaște că vicele Bejinaru este acționar de facto la S.C. ELFANCONS 2015 S.R.L.

Deși învârte banii cu lopata, împotriva lui Oprișe s-au instituit mai multe executări silite, pe persoană fizică, pentru neachitarea unor datorii foarte mari.

Din informațiile noastre, în ultimul timp Bejinaru a ales să meargă ”în turneu” pe la sediile firmelor de casă întrucât protectorii din DNA ai Clanului Romanescu l-au informat că un antreprenor a formulat, recent, denunț împotriva viceprimarului și, în acest context, este posbil să se fi dispus monitorizarea sa ambientală în Primăria Tg Jiu.

S.C. ELFANCONS 2015 S.R.L. a obținut în special contracte de izolare termică a unor blocuri din Târgu Jiu.

Recent, termosistemul de pe un bloc din zona centrală a Târgu Jiului, realizat de o altă firmă de casă, s-a dezlipit pur și simplu. Conducerea Primăriei n-a reușit să formuleze nicio explicație oficială. De ce? Probabil pentru că toate contractele sunt șpăguite și nu mai lasă primarului Romanescu loc de comentarii, nemulțumiri, obiecții, explicații. Trebuie să ne prefacem toți că termosistemul, de fapt, nu s-a prăbușit. Iar cei dintâi care fac asta, care-ntorc capetele-n altă parte, sunt polițiștii și procurorii pe care se bazează CLANUL ROMANESCU.

Mai jos, publicăm contractele de peste 125 de miliarde de lei vechi încheiate de firma în cauză cu Primăria Tg Jiu.

O să vedeți că din documentele oficiale rezultă că firma S.C. ELFANCONS 2015 S.R.L. este reprezentată în raporturile cu Primăria Tg Jiu chiar de … condamantul penal Oprișe Dragoș Ionuț, căruia i s-a interzis să administreze societăți comerciale, dar CLANUL ROMANESCU l-a asigurat că nu pățește nimic dacă intermediază contracte de peste 2,5 milioane de euro!

La aceste peste 2,5 de milioane de euro se adaugă multe alte milioane de euro obținute de aceeași firmă, prin subcontractare, din proiectul cu finanțare europeană de modernizare a transportului în comun din Târgu Jiu.

STUPEFIANT: Bejinaru și Oprișe neagă!

 

 

Întrebat ce a căutat astăzi la sediul acelei firme care are contracte de peste 2,5 de milioane de euro cu Primăria Tg Jiu, vicele Bejinaru a negat vehement:

”Nu cred că sunteți informat corect. Sunteți informat greșit. Sunt în timpul meu liber, sunt și cu familia, și la volan, dacă vreți discutăm altă dată, față în față, dacă vreți.”

 

 

La rândul său, Oprișe a spus: ”Eu astăzi nu am lucrat, nu am fost astăzi la firmă. Nu m-am văzut azi cu viceprimarul Bejinaru. Sunt angajat la acea firmă. Nu știam că datele mele de contact apar în SICAP pentru contractele cu Primăria Tg Jiu. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *