Investigatii Video

Morega și Minciună, combinații penale. Peste 15 miliarde lei vechi, prejudiciul adus Primăriei Motru

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, este suspect de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu, soldate – într-un singur caz, prezentat mai jos – cu prejudicierea cu peste 15 miliarde de lei vechi a bugetului Primăriei Motru.

De aproape doi ani, Morega refuză să-l execute silit pe unul dintre protejații lui, afaceristul Ștefan Minciună care, în acest timp, și-a deschis dosar de insolvență pe firma ROCLAFA COM S.R.L., care datorează peste 15 miliarde de lei vechi Primăriei Motru, și a transferat terasa și restaurantul construite ilegal în Parcul Central pe o firmă a soției sale – MINCLARFAM 9 S.R.L.

Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat Primăriei Motru, în data de 14.02.2022, hotărârea de demolare a terasei și restaurantului construite ilegal de Minciună în Parcul Central, dar Morega a aruncat-o la coșul de gunoi.

Minciună nu are doar bani cu care să-l îmbuneze pe primar, ci și pedigree: el este nașul fostului primar PSD Dorin Hanu. Sub domnia acestuia și-a ridicat construcțiile ilegale din Parcul Central.

 

 

În Motru, el este legea, el este regele. Un rege care funcționează cu taxe de protecție prin care unii oameni de afaceri își cumpără liniștea. Așa pare să procedeze și Ștefan Minciună, care a prins un loc foarte în față și la petrecerea dată de Morega cu ocazia zilei sale de naștere. În transmisia video făcută pe Facebook chiar de Morega, din mijlocul petrecerii, Minciună apare nedezlipit de pahar și înconjurat de niște bombardieri care au speriat Anglia și Italia. Unul dintre ei este condamnat pentru viol și violențe, alții sunt trimiși în judecată pentru diverse infracțiuni. Cu ei a ales Morega să-și petreacă ziua de naștere.

 

 

Morega și-a tras armată de bombardieri

Pe cei familiarizați cu lumea interlopă din zona Motru îi vor trece, cu siguranță, fiori reci, când vor vedea bombardierii cu care s-a afișat Morega la ziua lui de naștere. Un mesaj ”special” trimis adversarilor lui din politică și nu numai.

 

 

DOCUMENT OFICIAL: firma lui Minciună datorează peste 15 miliarde lei vechi Primăriei Motru

Acum, S.C. ROCLAFA COM S.R.L., firma afaceristului Ștefan Miciună, datorează Primăriei Motru peste 15 miliarde de lei vechi. Asta rezultă din ”Tabelul definitiv al creanțelor” pe care l-am găsit în dosarul de insolvență.

Peste 11 miliarde de lei vechi reprezintă chiria pentru perioada 2011 – 2020, pentru suprafața de 800 de mp din Parcul Central, ocupată abuziv, pe care Ștefan Miciună a edificat, fără autorizație de construire, terasa și restaurantul President.

Morega sfidează Înalta Curte de Casație și Justiție

Deși Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus demolarea construcției ilegale și recuperarea chiriei, Morega n-a mișcat niciun deget împotriva tovarășului său de pahar. Hotărârea ÎCCJ a ajuns la Primăria Motru în 14.02.2022, și trebuia pusă în executare în 30 de zile. Dar nu s-a întâmplat nimic.

Un an mai târziu, în 23.02.2023, Minciună depune, la trecerea timpului, o contestație la executare, pe care o adresează în mod intenționat greșit Judecătoriei Motru, în condițiile în care sediul firmei este în Mehedinți și instanța competentă este, prin urmare, Tribunalul Mehedinți. Dosarul a stat 4 luni la Motru după care a fost trimis la Mehedinți.

Apoi, în înțelegere cu Morega, Minciună și-a deschis dosar de insolvență, dorind să – și bage firma în faliment și să nu mai achite niciun leu din cele 15 miliarde de lei vechi pe care le datorează  Primăriei Motru.

Construcțiile ilegale, transferate pe firma soției lui Minciună

 

În paralel, profitând de refuzul lui Morega de a-i demola terasa și restaurantul constuite ilegal, Minciună le-a transferat pe o firmă a soției sale – MINCLARFAM 9 S.R.L.

 

Fie localul funcționează fără autorizație, fie funcționarii Primăriei Motru insistă să-l însoțească și ei la pușcărie pe Morega. Căci se naște întrebarea: cum se poate emite autorizație de functionare pentru un restaurant într-un imobil construit ilegal și neînregistrat la Oficiul de Cadastru?

 

Morega se judecă cu Minciună în cinci dosare!

 

Și-ar mai fi de lămurit ceva: cum poate Morega să reprezinte interesele Primăriei Motru în cele cinci dosare în care se judecă cu  ROCLAFA COM S.R.L., din moment ce e nedezlipit, la petreceri, de tovarășul lui de pahar, Ștefan Miciună? Pe lângă dosarul de insolvență, publicat mai sus, vă prezentăm aici și celelalte patru litigii dintre primarul Morega și firma lui Miciună, aflate acum pe rolul instanțelor judecătorești…

 

 

 

 

 

Taxele de protecție fac minuni: Minciună a început încă o construcție ilegală

 

Taxele de protecție plătite de Minciună sunt atât de îndestulătoare încât anul acesta, beneficiind de înțelegerea lui Morega, a demarat – fără acord de mediu și fără autorizație de construire  – edificarea unei săli de nunți, lângă calea ferată. Dar, despre asta, în episodul următor al investigației noastre.

1 Comment

  • Cetatean Motru 16 aprilie 2024

    Foarte bun articolu !!! Chiar nu ma asteptam la morega sa faca magarii dar se pare ca este o lepra la fel ca ceilalti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *